torsdag 6 november 2014

Yrskallarnas bana


Hej!!

Idag har vi kamratövningar i "lilla skogen"


Jätteklivet

Gruppen ska förflytta sig en kort sträcka, markerad med koner, med hjälp av två rockringar. Man börjar med att lägga de bägge ringarna ovanpå varandra på marken, sedan ställer sig alla tre innanför ringarna.

Steg 1: Man tar den översta ringen, lyfter upp den ”genom” hela gruppen, och lägger den en bit framför sig.
Steg 2: Alla hoppar in i den främre ringen och tar sedan den bakre ringen – utan att kliva på marken utanför ringarna – och trär den genom gruppen ända ner till marken, så att den hamnar ovanpå den främre ringen. 
  
Proceduren upprepas ett antal gånger. 

Plusfaktorer
Samarbete
Positiv kroppskontakt 
Motorik




















Yrskallarnas bana

Välj ut ett stort träd som är kvistfri upp till ca två meters höjd. Gruppen ställer sig i en ring runt trädet, med ryggen mot trädet, och sitter ihop med armkrok. (Alla ska blunda eller ha ögonbindlar). Gruppen ska nu förflytta sig ett varv runt trädet och sedan tillbaka till startpositionen, utan att släppa armkroksfattningen. Det går ut på att man ska försöka sluta på exakt samma ställe som man började på.







"I kamratövningarna får barnen möjlighet att prova olika roller under övningarna. Barn som är lite avvaktande  och blyga får prova på en ledarroll med andra barn som alltid tar för sig och vill bestämma, och de framfusiga får träna sig på att backa och låta någon annan leda gruppen."


Hej Då!!















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar